Max Factor Lipstick ::: Discount Alert


Наскоро имаше (или може би все още има?) промоция на червила на Max Factor в дрогерии DM, предполагам, свързана със Св. Валентин. Това се оказа удобн случай да се сдобия с още едно Max Factor червило. Първото си тяхно червило купих малко преди Нова година, когато отново имаше някаква промоция, този път в дрогерии Lily. И в двата случая червилата струваха около 7лв (или няколко стотинки под 7лв), което по спомен е около 40-50% от оригиналната им цена. С две думи: стори ми се добра сделка.


Цветовете, които взех са Eternal Flame (#630) и Ruby Tuesday (#715) от серията Color Elixir.  Още в магазина ми харесаха наситените цветове и това, че са доста хидратиращи, с лек лъскав ефект, но без каквито и да е брокатчета, поне такива няма в цветовете, които харесах.


Oпаковката е пластмасова, горната част е в златно, в долната удобно може да се види цветът на червилото вътре. Надписа и Х-а на марката са като гравирани върху горното капаче, така че предполагам няма да се изтрият скоропостижно. Единственото, което не ми допада е, че долната част, това което държи гилзата и което остава в едната ръка като се махне горната, е доста малка, което е леко неудобно, поне за мен. Трябва здраво да я държа само с върховете на пръстите си, за да мога да махна капачето отгоре.

Ето и суочовете:

Вляво е Ruby Tuesday (#715) - ярко малиново червено със студен подтон, много наситен и красив цвят, а оказа се и прилично траен (по-долу малък тест :)


Вдясно е  Eternal Flame (#630) : много приятно "ежедневно" коралово розово. На устните стои с повече блясък от червеното, но определено НЕ е с консистенцията на онези супер-меки-хидратиращи червила, които буквално се разкисват, когато ги нанасяте, знаете кои имам пред вид :)
Като трайност  Eternal Flame не държи така добре като Ruby Tuesday, така че си иска редовно подновяване, ако искате хубавия цвят в пълната му прелест.

А ето и един импровизиран тест за трайност: избърсах страрателно червилата със суха кърпичка. Eternal Flame изчезна напълно, Ruby Tuesday остави видима следа :

Интересно ми е дали и с другите им цветове има такава голяма разлика в трайността, въпреки, че са от една серия?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.