MAKEUP REVOLUTION, PART 2 ::: REDEMPTION PALETTES ICONIC 3 & HOT SMOKED + DISCOUNT CODE


    Днес продължавам с поредицата, посветена на продукти на марката Makeup Revolution. Първата част, в която стана дума за техни коректори и кит за вежди, се намира тук.
Няма да крия, че с палитрите сенки за очи съм малко като дете в сладкарница: ИСКАМ ВСИЧКО! (или почти всичко), макар реално да осъзнавам, че толкова палитри в архив трудно се оползотворяват, ако ще и еждедневно да се гримирам. Но какво да правя, може и от професионално изкривяване да е, но всичко в цвят или хармония от цветове ми развихря въображението :)
   В този пост ще стане дума за две от палитрите от Redemption серията на Makeup Revolution. Всяка от тях си има име, към момента са излезли около 12 различни вариации. Някои са набрали огромна популярност като dupes на по-висок клас палитри, като например тези на Urban Decay.

 Cпециално Iconic 1, 2 и 3 са известни като почти едно към едно дубликати на Nude палитрите на UD. Малко по-надолу ще направя и малко сравнение между палитра на UD и тези на MUR.


Всички палитри от Redemption серията са с идентични опаковки, съдържат 12 цвята и на дъното се чете коя палитра каква е (на горния капак тази информация липсва) Опаковките не са от кой знае какво високо качество, все ми се струва, че при изпускане горния капак няма да издържи и пантичките ще се счупят, но като цяло са удобни и практични, както за боравене, така и за съхранение. Обаче, ако имате навик да разнасяте палитрите си насам-натам, драскотините по горния капак не ви мърдат, моите вече имат няколко, ако и самия надпис в златно отгоре да не е мръднал.
  Общо, палитрите съдържат 14 гр продукт, което прави малко повече от грам за сянка. За цената си от около 10.60лв това е много повече от щедро, още повече при качеството на самите сенки. Е, самите сенки си нямат отделни bad-ass имена, както е при UD, но няма да им се сърдим, не това е най-важното при избор на палитра, нали така?

 Нека разгледаме с Redemption Iconic 3.

  Гледала съм side by side сравнения с UD3 и откровено казано припокриваето е почти на 100%.
Аз UD3 нямам, но открих няколко доста сходни цветове в моята UD2 (за което ще стане дума по-надолу)
  Апликаторът за нанасяне предлагам да не го коментираме, ясно е, че за тия пари няма да получа и квалитетна четка в комплект. Представлява апликатор тип гъбичка, само че на дъъълга дръжка (което за мен е по-удобно от късите апликаторчета). Този тип аплиактори не са ми любимци, но ако нямам НИЩО друго под ръка и внезапно всичките ми четки изчезнат, ще се справя и с  него- както виждате използвала съм го и не съм умряла :)
  

   Формулата на сенките е доста добра за работа, имат много приятна нежна, сатенена текстура, повечето леко "мазнеят" и се разнасят/блендват превъзходно. Естествено, като при повечто бюджетни (а и не само) марки и тук матовите сенки си падат малко по-прашливи, но нищо драматично. Три от цветовете са матови ( два от светлите и един от средно тъмните), останалите имат металически отблясъци, като при нито един глитър частичките не са прекалено едри, не се отделят от самата сянка и са много дискретни, с приятен отблясък.

   Ето суочове (на горния ред без база, долу с праймъра на Catrice  в бурканчето)


Вижда се, че дори и без база, получавате доста цвят и то такъв, какъвто се вижда в палитрта.
Най-светлият цвят трудно се забелязва изобщо, понеже е почти идентичен с цвета на кожата ми. Поначало ми се искаше да мога да го ползвам като хайлайт, но не е достатъчно светъл явно. Все пак, върши работа за изравняване на цвета в зоната под веждите, а и като основен цвят върхи клепача.

  Още суочове, отново: вляво без база, вдясно със:

  
   Като цяло палитрата предлага основно топли розовеещи и златисти тонове, които са префектни както за ежедневен, така и по-драматичен грим, ако включите най-тъмните сливово-виолетово-кафяви последни два нюанса.
    Като малък минус при този тип палитри, съдържащи доста сходни, в една гама цветове, отчитам факта, че е много лесно, ако ползвате повече от два-три цвята при гримиране, накрая всичко да се слее в едно общо златисто-кафяво петно, особено, ако си падате по фанатично блендване :) И все пак, вижда се, че всеки цвят сам по себе си е различен.

Стана дума,  че Iconic 3 отговаря на UD Naked 3. Вижте обаче как стои до UD2. Определено отрих няколко подобни цветове в двете палитри.


На всички снимки по-долу, на показалеца си имам цвят от UD2, на средния пръст е цвят от Iconic 3.
Първите цветове от двете палитри: Foxy от UD2 и  #1 от Iconic 3


Tease oт UD2 и  #7 от Iconic 3:


Half Baked от UD2 и #6 от Iconic 3, тук #6 като че ли е по-добрият вариант на този розово-златист цвят- по-наситен е:


Един от любимците ми, Verve от UD2 и #8 от Iconic 3


Busted oт UD2 и #12 oт Iconic 3, тези двата не са съвсем идентични, този от Iconic 3  е малко по-тъмен и кафявото отива леко към сливово- виолетово, докато Busted си е тъмно кафяво, но все пак прилика има:


#10 oт Iconic 3 пък доста наподобява YDK от UD2 ( тях пропуснах да ги снимам)

  А сега за Redemption Hot Smoked палитрата.

   
   Както подсказва и името, тук ще имаме малко повече тъмни и наситени цветове, подходящи за по-драматичен опушен грим. Имаме комбинация от топли и студени цветове, което, сравнено с Iconic 3 ни дава повече разнообразие. Има както златисти и кафяви, така и сини, зелени и виолетови нюанси


   Суочове със и без база:
      

Тук виждаме, че дори без база голямата част от цветовете си стоят по един и същи начин- наситени, плътни, прекрасни!
    Още суоч снимки:


   Честно казано, само при 3-4 от цветовете виждам голяма разлика при нанасянето без и със база. Браво на MUR! :)
Текстурта е същата като при Iconic 3; тук матовите цветове са 5 (срещу 3 при Iconic 3)
Тук също открих цветове, сходни с такива в UD2.

   Например: отново двата най-светли цвята- Foxy от UD2 и #1 oт Hot Smoked:


       Suspect oт UD2  и #6 oт Hot Smoked:


    Най-сивия тон от UD 2, Pistol,  намира достен съперник в лицето на  #3 oт Hot Smoked (упс, отново пропуснах да направя снимка, но приликата е поразителна, като #3 дори ми се струва по-наситен като пигментация oт Pistol! :)
   Като трайност нямам забележки и към двете палитри, държат се достойно цял ден, при фиксиране със спрейчето ми на Avon стоят абсолютно непокътнати по 10-12 часа.

  Ето  снимка на оче с ежедневен неангажиращ грим от Iconic 3 след цял ден навън: 


Абсолютно похвално като трайност, си мисля аз :)
И в комплект с очила:


В заключение ще кажа само, че тези две палитри са страхотно попадение и бих ги препоръчала на всеки, независимо дали си пада по нисък или по-висок клас грим. Качеството на сенките е забележително, а като пренебрегнем не особено вдъхновяващата опаковка и апликатора вътре, трудно може да се желае повече, още повече за 10 и нещо лв :)
А ако и това не ви е убедило, че си струват, до 13-ти Април можете да ги купите с цели 25% отстъпка от сайта им, като на чекаут въведете код LIB25. Тъкмо онзи ден го пробвах и работи 100%. Сега съм затаила дъх за новите попълнения :)
Мнения, впечатления, препоръки?

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.