Home Spa The Italian Way ::: Borghese Fango Brillants Brightening Mud Mask Face & Body Review


Нека започна с това, че много си падам по маските. Готови, домашно приготвени, всякакви! Приемам ги като малка глезотийка в грижата за кожата. Чудеса не очаквам, но някои маски наистина дават онова бързо събуждане/заглаждане/хидратиране, което макар и краткотрайно, ме кара да се чувствам по-добре. В кожата си :)
Borghese е марка, която твърди, че използва техники, познати в разкрасяването още от 14-ти век в комбинация с лековитите Тоскански минерални води; формулите им би трябвало да доставят луксозно анти-ейдж и енергизиращо действие. Оставям настрана какви пък толкова формули датиращи от средновековието ще да са по-добри от съвремените бюти откртития и се впускам в ревю на маската Fango Brilliants Brightening Mud Mask с примамлив розов цвят :)


По принцип цените на тези маски на Borghese са доста над това, което бих платила, но преди време (а мисля и в момента пак има промоция), тази маска ми попадна на доста приличната цена от около 25лв. в strawberrynet.com. Редовната цена, пак там, е дадена като 65.60лв, а на сайта на марката е дори $72.50?! Ужас. За едно и също количество и опаковка от 200мл.
Опаковката е стабилен стъклен буркан с метална закопчалка и гумено уплътнение около отвора, което е добре за сигурното й затваряне. Спорно е вече доколко хигиенично е да се съхранява козметичен продукт по този начин, т.к. доста голяма част от маската ще се изложи на въздух и замърсяване от ръцете, докато се бърка вътре. Да речем, се предполага, че такова количество няма да се ползва прекалено дъгло, понеже маската е и за тяло, освен за лице.

Съставът е както следва:


Обещанията са за по-изравнен и сияен тен на лицето и тялото, Citrus Unshiu Peel Extract, Avocado и Sweet Almond Oils би трябвало минимизират порите, да заглаждат и премахват несъвършенствата, като ги изсветляват. Глината, както ни е известно, би трябвало да почиства в дълбочина, като издърпва какъвто себум има в кожата към момента  (заедно с него и влага) , което естествено за хора с много суха кожа не е особено препоръчително, поне не редовно.


Като консистенция е доста гъста и мазничка на пипане, или по-точно емолиентна, защото нанесена на лицето няма и помен от "мазно" усещане. Има много приятен, свеж аромат, който не мога да определя точно, лошото е, че е доста, доста силен. А аз по принцип нямам против ароматизирани продукти.


Не съм сигурна дали заради него, дали заради морската сол, която мернах в състава, или заради друго, но веднага след нанасяне усещам щипане на кожата на лицето. Мен това естетвено не ме плаши и търпя, докато отмине.. Красотата иска жертви, нали така? :)
Маската изсъхва напълно за около десетина минути, като, за да удължа действието й и да забавя съхненето, по някое време пръсвам малко от термалната вода на La Roche Posay (това го правя и с другите маски, които са на основа на глина)


Накрая, вече изсъхнала, изглежда така:


Измивам с помощта на конждак гъбката (от първите снимки) с цел повечко масаж и ексфолиация и готово!
Сбъднаха ли се обещанията? Отчасти. Наистина има известно озаряване на тена, кожата се усеща по-мека, по-загладена и подхранена. Промяна в порите или някакъв кой знае какъв чудодеен ефект няма. Но пък и кой нормален човек очаква чудеса от една маска? Във всеки случай, резултатът ми харесва и ще продължа да я ползвам веднъж или два пъти седмично. Въпросът с ползването й като маска и за тяло е малко по-сложен, опитах веднъж на врата, ръцете и деколтето и ми хареса, но като цяло ми се вижда сложно да се мажа и да стоя някъде като мумия, докато изсъхне. Така че ще я ползвам основно за лице. Дали бих я купила отново? Със сигурност. Но не и на редовната й цена. Waaay overpriced.
Кои са вашите любими и ефективни маски? :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.