SKIN CARE ROUTINE ::: НЕПРЕДВИДЕНИ ПОПЪЛНЕНИЯ ОТ L'OREAL и REGAL


    Две непредвидени попълнения най-неочаквано се намърдаха сред продуктите за грижа за кожата ми и след прилично време на употреба, ето какво мисля за L'Oreal Reviatalift Magic Blur и Regal Exfoliating Scrub.    Да започна с това: защо 'непредвидени'? Първо, защото много внимателно и предпазливо планирам и избирам неща като кремове и измиващи продукти за лице Най-вече, защото кожата ми има доста непредвидим нрав и редовно трябва да парирам проблеми като пъпчици, раздразване и сухота, а от скоро се замислям и по въпроса с бръчиците.  Второ, преди около година-две един крем на L'Oreal ми докара такъв дерматит, от който месеци наред не можех да се отърва. (по-точно крем от Nutri Gold серията). Ta оттогава, като видя крем на L'Oreal, бягам през глава и си плюя три пъти в пазвата :) Дотогава не ми се беше случвало такова чудо, честно! Продукт на Regal не си спомням да съм ползвала, или е било отдавна, но изобщо не смятах скоро да купувам измиващ продукт за лице, т.к. в момента съм надиплила поне три и това е последното, от което имам нужда.
И все пак този скраб ме изкуши!

L'Oreal Reviatalift Magic Blur: какво ме накара да пренебрегна ужаса си от кремове на марката? Попадна ми мостра на въпросния крем и след няколкодневно предпазливо тестване, установих, че всъщност доста ми допада + нямах никаква ужасна реакция както с Nutri Gold преди време. Скоро след това купих и пълноразмерен продукт.


 Допадна ми кадифената му текстура  и това, че наистина има Magic Blur ефект. Направо си е като база за грим, като същевременно хидратира много добре. Има много приятен аромат (не мога да определя флорален или на нещо като плодчета). Опаковката е солиден стъклен буркан с металически червен пласмасов капак. 


    В бурканчето изглежда доста гъст и тежък, но се маже много приятно и леко. Недостатък е това, че е в бурканче, а не в опаковка с помпичка. Все повече предпочитам този тип опаковки, пред тези в бурканчетата, най-вече, защото запазват активните съставки по-дълго, а и е по-хигиенично. Уви, не всички марки предлагат избор в това отношение.


 Друг недостатък: Няма SPF, така че трябва да компенсирам с фон дьо тен с фактор. Което не е голям проблем, т.к. повечето ми ФДТ са с фактор, така или иначе. И последното леко неприятно нещо е, че ако се нанесе в повече, или се прекали с втриването, има склонност да прави 'кир-ефект'. Но не е нещо драматично или като да се случва всеки път. Като изключим тези три недостатъка, кремът ми харесва много и редовно го ползвам като дневен. Хидратира и заглажда кожата много добре през целия ден, идеален е като база за грим (направо си е като крем+база за грим), което не е чудно, има доволно количество силикони още в началото на състава. Точно те дават и въпросното приятно кадифено, запълващо неравности и бръчици и леко хлъзгаво усещане, но в никакъв случай запушващо, мазнеещо или утежняващо- кремът попива много добре. Даден е като грижа за кожата в диапазона 35-45 години и предполагам това е и причинат да съдържа Pro-Retinol A- да бори бръчките. Аз имам още малко време до 35, но съм доста доволна от този крем и може би дори бих повторила (ако нещо друго не ме грабне междувременно :))

Съставът и обещанията на производителя: Скрабът на Regal e с екстракт от магнолия и абразивни частици от кайсиеви костилки. Повече инфо от опаковката:


    Щеше ми се да намеря скраб подобен на един на Jason , който много харесах (повече за него ТУК ) - кремообразен и с повечко частици, за прилично мехнично ексфолииране. Трябва да призная, че ненавиждам скрабове с нищо-неправещи миниатюрни, меки или разтапящи се частици. Не ми вършат работа и изобщо - какъв е смисъла от частиците, ако не можеш да усетиш, че вършат нещо.  Е, този скраб на Регал се оказа добро попадение в това отношение. Частиците са осезаеми, без да са прекалено едри или груби, тестурата на скраба като цяло е гъста и кремообразна. Мирише много приятно. 


Не се пени изобщо, така че е добре всяакави остатъци от грим да са премахнати предварително. Оставя кожата мека и хидратирана. Идеален ексфолиант за един до три пъти седмично (все пак, внимаваме с прекаленото механичното ексфолииране, нали така :) Количеството е цели 100мл и ми се струва, че ще стигне за доооста време. За тези, които следят тези неща, скрабът НЕ съдържа парабени.


   Като единствен недостатък за мен е капачката на винт, а не такава, която се отваря/затваря с едно движение. Малко е връткаво да отвинтваш капачка и след като си изстискал някакво количество да се опитваш с ръка и половина да я завинтваш обратно. Но не е болка за умиралка :) 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.