GRAZIA EYESHADOW PALETE & EYELINER // CHEAP AND CHIC OR CHEAP AND SH*T, PART 2


    Хопалаа, нов месец, ново издание на Grazia и нова порция подаръци от тяхната "марка". В броят от месец май има сенки четворка и молив за очи. Аз взех списание, в което се мъдреха сенки в землисти-златисто-зелени нюанси и черен молив с едва забележим зеленикав оттенък.


   Другата вариация на сенките беше нещо в сиво-розово (доста по-стандартна ми се видя, затова и предпочетох тези) и отново черен молив.

 

За тези, които се вълнуват, вътре в списанието май имаше и една-две мостри на Vichy.



   Сега по същество: сенките са в простовата, с нищо невпечатляваща кутийка, без огледалце и без апликатор. То и да имаше апликатор, едва ли щеше да става за нещо (само като се сетя за четката на ружа от предния брой...БРРРРР- цък ), така че, по-добре без излишни непотребни допълнения.
   Сенките са с в топлата гама, доволно перлени и леко прашливи. Четирите включени цвята са бяло със златист подтон, златно-жълто, медно червеникаво, или, ако предпочитате розово златно и тъмно зелено.

 Ето как изглеждат, ако заровя пръст в тях:

   Looking good, eh? Само че, като пробвам да ги нанасям с четка върху клепача нещо не излиза по същия начин. Отдавам го на това, че кожата на пръстите, колкото и малко да е, е доста по-мазна от четка за сенки и така сенките много по-лесно полепват. Аз обаче нямам навика да нансаям сенките си с пръсти, затова грабнах четката и след доста повтаряне и напластяване стигнах до по-долния резултат, а именно:

   Суоч-тайм!


    Първата колонка суочове са върху базата на Urban Decay в цвят Sin - тя е леко перлено виолетова на цвят и честно казано май не е най-удачния избор за тези сенки. Има лек конфликт в подтоновете на базата и сенките, а и не виждам да помага да изпъкват по-добре.
  С базата на Catrice видях по-добър резултат, но не драматично по-добър, както се наблюдава с други сенки.


   Най-добри цветове в тази палитричка за мен са златното и медното/розово златно. Най-много цвят пускат и на окото стоят така, както и в кутийката. Бялото е пълна скръб - трудно пуска пигмент, доста се рони, отделно, че бяло + перлени частици винаги ми е леко на ръба на добрия вкус, особено ако перлата не е от най-фината. Зеленото не е лошо, не е и уау, може би ми се щеше да е по-наситено. За да стане хубав, отчеливо зелен и тъмен цвят доста трябва да се повтаря. Като цяло стои малко като сиво-зелено, а не като зеленото в кутийката.

    Ето един бърз грим (без база под сенките):


    Откъм трайност го докарват, не съм забелязала да избледняват ненормално бързо, даже напротив; също така не ми се събират в гънката на клепача. Тази палитра би била удобен вариант за пътуване, заради размера си, или пък, за неангажиращ ежедневен грим - понеже сенките не са от най-пигментираните, вероятността да сбъркате нещо при нанасяне, ако бързате, е минимална. А и самите цветове не са някакви изтрещели и претенциозни, съвсем носими са :)

Мац от моливчето за очи в черно със зелен оттенък:


   Много пигментиран , което е супер, но една идея по-мек за моя вкус. Ако натисна дори леко по-силно, връхчето почва да се огъва, така че трябва да внимавам. Това е сигурен признак, че ще трябва често да го подострям, понеже ще се изтъпява по-бързо отколкото ми се ще. Честно казано, най-досадно ми е да подострям моливи за очи и устни- винаги забелязвам, че е станало време за това, когато най-много бързам, или ми трябва точно определен цвят, който в дадения момент е безнадежно изтъпен.


   Ето го и състава на двете нещица, ноо както се казва:  don't hold your breath, подобно на  предните продукти с марка Grazia, и тези са Made in China.

  
    Следващият месец от Grazia обещават лосион за тяло против целулит (Yawn)

    Вие сдобихте ли се вече с някой от "подаръците"? :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.