LET'S TANGO! // MAKE UP FOR EVER, BLACK TANGO PALETTE


    Oт толкова време се точа на продуктите на Make Up For Ever - на много места чета колко добри са ФДТ и коректорите на марката, както и гел-очните линии. Цените им, обаче, за съжаление, не са от най-скромните. В началото на годината попаднах на много добра оферта на лимитирана палитра на марката с четири цвята гел-очна линия и без да му мисля много, пуснах поръчка през strawberrynet. Оригиналната цена на това чудо е 80лв, към момента, в който я закупих, беше намалена на около 35лв (в момента е отново "намалена", но на 65лв), като накрая май платих дори по-малко, т.к. от ягодката дават допълнителен % отстъпка за втора, трета и т.н. поръчки. Единичните гел-очни линии от този тип от редовните им линии са в порядъка $20-25. Намалението на точно тази палитра вероятно се дължи на това, че е от минала лимитирана колекция на марката, която вече не се предлага по редовния ред, а може да се намери най-вече в аутлети или в ибей/амазон.


   Самата палитра дойде напълно запечатана в картонена кутийка. Върху нея, както и върху самата опаковка на палитрата има красив принт в тъмно-червено и черно на дантелено ветрило. Забравих да спомена, темата на тази лимитка, както и на другите продукти от серията са инспирирани от тангото, отдавнашна страст на създателката на френската марка. Идеята, респективно, е за грим, с който да си осигурим доза драма и страст, точно като танго-танцьорите :)
  
    Вътре мотива с дантелките е повторен в края на огледалото, а в четири отделни контейнерчета от по 1.5 грама са разположени самите гелове. Всяко си е с капаче, което да предотврати преждевременно изсъхване. Отделните цветове не могат да се вадят, така че отпада възможността за рефил (ако изобщо другите им очни линии с в този точно размер). В комплектът има още и четка, която доста напомня четките на UD Naked палитрите oткъм острия им край, с тази разлика, че четката на MUFE е мъничко по-твърда и с хубав заострен край. Заострен по отношение на дебелината, на ширина е просто заоблена. 


С две думи, четката ми върши идеална работа, освен това изглежда и доста надеждна- вече е прана няколко пъти и не се е променила, нито са падали косми. Вероятно няма да е подходяща за много тънка линия, каквато може да се направи с очна линия тип писалка, но така или иначе , с консистенцията на тези гел-очни линии, май това не е най-удачно.


  Четирите включени цвята са бургунди червено, зелено, синьо и сребристо бяло. Трите тъмни цвята са от така наречените blackened shades - водят се черни, но с оттенък на споменатите цветове. Имат много приятна кремообразна текстура (за сравнение, доста по-меки и кремообразни от Color Tattoo на Maybelline, да речем). Супер пигментирани и лесно се разнасят. Единственото неудобство е може би, че засъхват върху клепача доста бързо (а може би е предимство?) и ако иска да човек да си направи опушен грим, трябва да действа бързо. Иначе си остава с едната очна линия :)


   Всъщност, това е основният начин, по който ги ползвам - като дебела очна линия. Трайността им е страхотна, няма мърдане и размазване цял ден. Въпреки, че са описани като водоустойчиви, свалянето им е лесно и безпроблемно, както на редовна НЕводоустойчива очна линия. 
   Обачеее...понеже явно много хубаво не е на хубаво, трябва да кажа, че сребристо бялото , което много исках да ползвам за водната линия или хайлайт, доста, доста ме разочарова. То е с напълно различна текстура, по-твърдо, не се разнася добре с четка като другите, за тънка линия и дума не може да става. Доста по-твърдо е и стои някак неравно/patchy. Помислих, че това се дължи на факта, че палитрата все пак не e току що произведена и от стоене или кой знае какво, бялото се е прецакало. После обаче се зачетох в други ревюта и установих, че не само аз имам този проблем - и други момичета, купили си палитрата още от излизането й, че оплакваха от същото: че бялото просто е доста по-различно от другите три.

Суочове:


    Чудни наситени цветове! А на бялото за момента единственото приложение, което мога да му измисля е като хайлайт под веждите или по скулите, разнесено с пръсти. За клепачите просто си е мъка.

Още суочове, този път размазани като до опушен ефект. Определено не са като за дискретен опушен грим за през деня! :))
Но за нощ навън- идеални!


  Досега, честно казано, не съм имала никакво влечение към гел-очните линии, но тези определено ми легнаха на сърце и влизат в употреба редовно.

   Хоп, едно оче с тъмночервеното и разочароващото бяло, което така и не успях да разнеса добре за снимката :( 
(рошавите вежди са част от моя bad-brow day, не са търсен ефект LOL)


    И накрая нещо класическо, като за финал, а и за малко танго-вдъхновение по темата :))


0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.