As Cute As It Gets // Pupa Bunny and Lipgloss


Имате ли си някой козметичен продукт, който е "искам само да си го гледам и да му се радвам", или просто само да го притежавате just because? Дали защото е дълго желан и накрая получен като подарък и има сантиментална стойност, дали защото качеството е толкова добрo, че ви е жал да го изразходите, или просто защото опаковката му е тооолкова сладурска, че и само да го гледате и държите в ръце ви усмихва. На мен ми се случи точно последното с Pupa Pretty Bunny. Няма такава сладурска опаковка! Не мога да реша дали е супер момичешка, леко кичозна или откровено инфантилна. Май и трите :)


Какво представлява? Pupa Pretty Bunny (small, #002 pink, защото има и още разновидности) е мини палитра с 5 цвята сенки, 4 глоса и, 1 руж,  една база,  малък апликатор и огледалце. Честно казано, когато я отворих за пръв път се изненадах колко много, като се има пред вид размера, и разнобразни неща са събрали вътре, очаквах да са само сенки!


Опаковката е пластмасова кутийка с текстура като на капитонирана възглавничка, тумбеста и същевременно компактна - събира се точно в дланта ми. Не че е най-практичното нещо за пренасяне в дамска чанта, защото зайчето си има и уши, при това уши със златен брокат (отгоре) и пухести от долната страна. Cuteness overdose!  Забелязала съм, че опаковките на Pupa обикновено са много изпипани и сякаш подхождат на по-скъп бранд, отколкото всъщност са; старанието определено си личи. Палитрата имаше и картонена кутийка с книжка с подробно описание на съдържанието, които за съжаление не запазих.


А сега за съдържанието: петте сенки за очи са с много нежна сатенена на допир текстура, не се ронят или разпршават изобщо. Всичките са с прелени отблясъци и общо взето пастелни, с изключение на тъмно кафявото, с което може да се постигне леееко по-драматичен опушен грим. Иначе всичките са идеални за всекдневна употреба, абсолютно непретнциозни и лесни за комбиниране. Има едно златисто, което е с топъл подтон, останалите четири цвята са по-скоро студени (бялото, розовото, дори двете кафеви, едното от които скрито под огледалцето) Пигментацията им е страхотна, особено за такива светли и перлени цветове, по-долу са суочовете със и без база.


Единственото нещо, което малко куца в цялата тази красота май е базата за сенки (горе в ляво на палитрата). Малко по-трудна е за нанасяне и някак восъчна или поне за мен недостатъчно мека. Струва ми се, че с базата на Catrice (онази в бурканчето) е по-добра за целта. Но дори и без никаква база, сенките се държат доста, доста прилично :)
Ружът е абсолютно матов, отново - много "сатенен" на пипане и приятен кайсиево оранжево-розов цвят, добре пигментиран и с добра трайност.
Четирите гланца за устни са: три в розово и един в светло червеникаво и дават много лек цвят. Двата глоса отдясната част имат и брокатени частици, но нищо фрапантно, просто дават малко повече блясък. При допир буквално се разтапят под пръстите и стават с консистенцията на течен глос, иначе си стоят кутийката като да са полутвърди.и няма начин да се разлеят от едното отделение в другото. Суочовете са по-долу, с уточнението, че първият отгоре надолу е на течния глос, за когото ще стане дума след малко :)


Наситеност на цветовете тук не се очаква, нито пък невиждана трайност (което си е съвсем нормално при глосовете :) Имат лек сладникав аромат, нещо като захар и ванилия, но съвсем дискретно и лично на мен ми допада - не се натрапва прекалено.

 А ето го и течният гланц Pupa Lip Perfection Splendor (цвят #07 Peach Blossom))


На суочовете: първият отляво.

Цветът е телесно-прасковено-розово от топлата гама и "стъклено" бляскав на вид, с миниатюрни брокатчета вътре. Апликаторът е под формата на четчица и въпреки, че предпочитам гъбичките, тази е доста удобна и прецизна за нанасяне, не взима нито прекалено много, нито прекалено малко продукт, а точно колкото  нужно за едно нанасяне. Опаковката е цилиндрична, със скосена сребриста капачка, като отгоре също се вижда цвета на гланца (по-точно пластмасата отгоре е в същия цвят). Както и палитрата, беше и в картонена опаковка, което си е приятен завършващ детайл като за гланц от скромните около 10-15лв) С една дума: харесвам! И палитричката, и гланца.

Струва ми се, че като цяло са подценени, а качеството им е повече от добро. Преди време ползвах техен ФДТ и червило и отново бях много доволна. Ползвате ли продукти на Pupa и какви са ви впечатленията? :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Subscribe & Follow

Предоставено от Blogger.